Når hjernen skrus av - og hjertet skrus på!

Aug 08, 2024

 

Oppstart etter sommeren pleier for meg å føles nesten som et nytt år - det bærer med seg noe friskt, en ny start på et vis - selv om det ofte kan være litt seigt å komme i gang! ;)

Så ble ikke dette en helt vanlig oppstart - som til nå har handlet om å forberede nytt skoleår og å dra i gang arbeidshverdagen med gode intensjoner om alt du skulle få til! Akkurat denne oppstarten preges av at den førstefødte har reist i militæret - og jeg innrømmer at jeg synes det er skikkelig æsj! Dønn ærlig - det føles mer som en slutt enn som en ny start disse første ukene.

Jeg forsøker likevel å trekke ut lærdom av opplevelsen - og relatere dem til ledelse og hvordan håndtere situasjoner der hjernen skrus litt mer av, mens hjertet skrus tilsvarende veldig på!

Den første lærdommen handler om verdien av å ha noen å dele med - som kan kunsten å anerkjenne (validere) når du er sårbar. For selv om jeg også selvsagt vet at dette går over, at det er en naturlig prosess og at alle andre går gjennom det samme merker jeg at det er utrolig godt å ha noen som heller velger å si 'Jeg skjønner at du føler det sånn. Vi kan gå en tur sammen, du kan gråte og si det du tenker på - tømme det ut. Eller bare være stille. Jeg står i det sammen med deg til det roer seg.' 

Det hjelper slik at du kan akseptere dine følelser og finne ut av hva du har behov for - for så å kunne løfte deg igjen.

Den andre lærdommen - som henger sammen med den første - handler om hvor viktig det er med tilhørighet. Det å ha en gjeng som tar vare på deg, der du er trygg på at du ikke blir avvist, der du tør si hvordan du faktisk har det. Eller overført til jobb - si hva du faktisk mener i teamet ditt, ikke bare det du tror du burde si.

Samlet opplever jeg stor verdi i å dele sårbarhet med de du har tillit til - det letter på trykket! :)

Denne høsten vil jeg blant annet bruke disse erfaringene inn i minikurset for travle ledere.

Å forstå seg på følelser vil være til hjelp feks når du skal gjennomføre vanskelige samtaler - som jo ofte kan føre til at både du og andre kjenner på følelser av ulikt slag. 

Da er validering av følelser et strålende verktøy for å roe situasjonen ned og hindre eskalering av en eventuell konflikt. Brukt sammen med empati vil du lettere bli i stand til å se situasjonen fra den andres ståsted. Da blir det igjen mye lettere å finne rett løsning.

Mer info og påmelding til minikurset kommer de neste ukene. 

Se gjerne her så lenge, og meld interesse hvis du synes det høres spennende ut! :)

Hilsen Stine

Revitalisert lederskap - minikurs

Meld deg på mitt nyhetsbrev:

Jeg vil gjerne ha mer informasjon