Hvordan velge de riktige folka til teamet?

Apr 17, 2024

 

Jeg får stadig spørsmål om dette, og har hatt mange gode diskusjoner rundt utvelgelse av team - først og fremst rundt behov for personlighetstester for å gjøre en sammensetning av ulike personlige egenskaper.

Så er svaret litt kjedelig; det ser ikke ut til at det finnes en enkel måte å sette sammen teamet på som kan garantere for at du får et gnistrende godt team!

Det hjelper ikke å plukke 'en slik én og en sånn én' til teamet.

Det er egentlig greit ifht det praktiske. Hvor ofte har du mulighet til å velge og vrake fra en plukkliste av folk med ulike personlige egenskaper - som samtidig har rett kompetanse og kapasitet til oppgaven? Ikke så altfor ofte, kanskje?

Ofte får du ikke en gang mulighet til å velge teamet selv...!

Så er det heller ikke slik at dersom du altså setter sammen 'en sånn og en slik' i et team så er saken i boks. Det er ikke en gang en garanti for suksess om du får med deg en gjeng eksperter.

Grunnen er akkurat det som er så spennende med team og hvor godt et team lykkes - folk formes av dem de omgås og den konteksten det jobbes i!

Blant annet med bakgrunn i hvor trygge vi opplever å være i settingen. 

Så da må du heller gå for å skape et strålende godt team av folka du faktisk har med deg! 🤗

Konklusjonen underbygges også av forskningen, som veldig løselig referert sier at når grunnkompetansen er riktig for oppgaven spiller det ikke så stor rolle hvem du tar med deg (Google, Sjøvold, Heldal mfl).

Det viktigste er hvordan folk velger å oppføre seg! 🌱

Og der kan vi heldigvis utvikle oss! Ofte kan en bevisstgjøring rundt hvordan vi påvirkes av hverandres atferd være tilstrekkelig.

Egentlig er jo det godt nytt - da kan du jo lykkes med den gjengen du har?

Stine :)

 

 

Meld deg på mitt nyhetsbrev:

Jeg vil gjerne ha mer informasjon