Man kan revitalisere et team!

Kan man revitalisere et etablert team?

Nov 26, 2023

 

Vi hører veldig ofte om kickoff og kickstart av teamarbeid, der man sørger for å komme godt ut av hoppkanten når samarbeidet etableres.

Og det er absolutt viktig - en god start, gjerne med en enkel teamkontrakt, viser seg å være nyttig og verdifullt for at samarbeidet skal lykkes.

Så hva da med teamene som allerede er satt, som har holdt på en stund? Er det håp for lederteamet, prosjektet eller avdelingen som allerede har fungert sammen over tid, og som antagelig har etablert en masse 'sånn gjør vi det her'!? Er det da over og ut for å etablere nye, mer effektive måter å samarbeide på - eller eventuelt løse opp i begynnende konflikter?

Nei, heldigvis er det ikke det! 

Det går heldigvis an å revitalisere måten man jobber sammen på!

Det finnes gode, forskningsbaserte verktøy som gir alle teamets medlemmer mulighet til å se hvordan egen og andres atferd påvirker samspillet og prestasjonene - og det på en spennende, praktisk og lærerik måte! 

Noe av det mest utfordrende med et etablert team er faktisk at det er vrient å vurdere egen effektivitet og funksjon når du selv er en del av teamet. Det var dette med selvinnsikt, da..

Min personlig erfaring er at det er stor forskjell på hvordan det enkelte teammedlem synes teamet fungerer.

Og - for å være litt frekk - jo lenger opp du sitter i selskapet, jo mer fornøyd er du..! ;)

Jeg forelsket meg egentlig tvert i et verktøy som heter spgr - systematisert person-gruppe relasjon, som fokuserer på de sosiale relasjonene i teamet. Dette vet vi er HELT AVGJØRENDE for hvor godt man trives og presterer. 

Ved hjelp av en enkel kartlegging finner vi ut hvordan teamet faktisk fungerer. Dette benyttes som utgangspunkt for å lære alt en trenger for å bli et godt teammedlem og/eller - leder, fordi det er grundig forsket på hva som kjennetegner nettopp disse.

Jeg liker dette verktøyet så godt rett og slett fordi det gir mulighet til å lære teorien med utgangspunkt i hvert enkelt team - praktisk og spot on.

Hvis du har lyst til å revitalisere gjengen din på nyåret er det bare å ta kontakt, slikt arbeid er det mest givende jeg gjør! :)

Meld deg på mitt nyhetsbrev:

Jeg vil gjerne ha mer informasjon